18 Kasım 2011 Cuma

Veneto bölgesinden 2 Michelin yıldızlı misafir şef ve saylangoz deneyimi

Bugün Padova yakınlarındaki "La Peca" restoranından Chef Nicola Portinari'ydi. 1986 yılında açtığı restoranında ilk Michelin yıldızını 1994 yılında alıp 1996 yılında kaybettikten sonra 1998'de geri kazanmış ve 2008 yılında ise ikinci yılıdızının sahibi olmuş.
Geleneksel yemekleri kendi yorumunu katarak günümüze taşıyan Chef Portinari ve asistanı Marco bizler için beş tabak hazırladılar.


Açılışı polenta çorbası, süt ve asiago peyniri incileri, porcini mantarları ile sundukları salyangozla yaptılar.


Sıradaki tabak ise ricotta, burrata ve asiago peyniri dolgulu ravioli, peynir sos, maydonoz sosu, mantar ve mantar suyu.

Bir diğer makarna tabağı ise "pasta puttanesca" yemeğinin kendi yorumlarıyla sunumuydu.
Burada organik "ricciole" makarnası, kurutulmuş domatesle sotelenmiş uskumru filetoları, maydonoz sosu ve zeytin jelatini.


Bir diğer sunumu ise morina balığı, mısır cipsi, brokoli, maydonoz köpüğü ve domates püresiydi.


Ve tatlı olarak kestaneli mousse, çilekli ve üzümlü sorbet, hurma meyvesi püresi ve karamelize saf çikolata hazırladılar.


Kısacası sahip oldukları iki Michelin yılızının hakkını veriyorlar diye düşünüyorum. Tabakların hiç biri kolay veya sıradan değildi.
Hayatımda ilk defa tadına baktığım saylangoz konusunda bir kaç kelime söylemek gerekirse; kumlu ve yumuşak bir dokusu var. Ayrıca kumluluğdan kaynaklı olsa gerek bende sanki bir deniz mahsülü yiyormuş hissi uyandırdı.
Bu arada bu hafta sonu yine bir gezimiz var. Bir peynir üreticisi ve bir de zeytin yağı üreticisi gezeceğiz.
Herkese şimdiden iyi hafta sonları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder