13 Kasım 2011 Pazar

ALMA ile Toscana Gezisi..

İtalya'da şarap ve gastronomi deyince Toscana'nın yeri her zaman en üst sıralarda anılır. Gerek dünyaca meşhur şarabı "Chianti", gerekse sadece bölgeye has "Chianina" sığırının sırtından çıkan "Fiorentina" Toscana'yı yurt dışında da önemli bir noktaya getirmiştir.
Biz de sınıfça geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi geceyi Siena'da geçirmek üzere Toscana'yı gezdik. Bol bol şarküteri etleri yedik ve farkı şaraplar tattık.
İlk durağımız Pisa şehri yakınlarındaki "Azienda Le Macchie" çiftliğiydi. Burayı önemli kılan nokta ise tamamen organik olarak üretip İtalya'nın en önemli otel ve restoranlarına sattıkları yumurtalarıydı.
Tabii ki tavuklarının yanında büyükbaş hayvanları, domuzları ve atları da vardı. Ufak bir ayrıntı; atlar İtalya'nın bazı kuzey bölgelerinde gıda maddesi olarak görülürken Toscana'da binek hayvanı olarak kullanılıyor.


İşletmenin sahibi ve aynı zamanda mutfağının şefi olan Paolo Parisi yumurtalarını limon kabuğu, kapari, zeytin yağı ve karabiberle sundu.


Geceyi İtalya'nın en çok turist ağırlayan şehri olan Siena'da geçirdik. 
Burada geleneksel at yarışları olan "Palio di Siena"nın yapıldığı Piazza del Campo,


burada ise Duomo.


Ertesi gün erkenden kalkıp önce Arezzo'da bulunan "Sapori della Valdichiana" kasabını, sonra da kasaba et sağlayan çifliği gezdik. 
Burada Chianina sığırları poz verirken.



Son olarak da Toscana'nın en önemli şarap üreticerinden biri olan "Tenuta Il Borro"yu ziyaret edip dört şaraplık bir tadım yaptık.




Toscana bölgesi hem yeme-içme çeşitliliği hem de Siena gibi bir şehre sahip olması açısından oldukça güzel bir bölge ama tabii ki iki gün hiç bir şekilde yeterli olmuyor.
Önümüzdeki hafta sonu Romagna bölgesini gezeceğiz. Yarın ve Salı günü ise muhtemelen bu bölgeden gelecek olan misafir şeflerimiz var.
Parma'daki yenilikler şimdilik bu kadar.
Herkese iyi haftalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder