24 Kasım 2011 Perşembe

Sicilya'dan Chef David Tamburin'in modern tabakları..

Geçen sene Michelin Yıldızı'na layık görülen Chef Tamburin bugün asistanı ile birlikte bizim için altı tabak sundu.


Bu renkli tabak ricotta gnocchi, kabak, kızarmış kırmızı biber, çeri domates sosu, sarı biber suyu ve rezene yapraklarından oluşuyor. Üzerinde de rendelenmiş tuzlu ricotta var.


İkinci tabak ise tavada pişmiş dana dil, kızarmış nohut, kavrulmuş susam ve maydonoz klorofilden oluşuyordu.


Burada kızarmış ekmek ve un ile hazırlanmış makarna, ançuez, rezene yaprağı suyu ve rezene yaprağı.


Sıradaki sunmu ahtapot, patates, sarımsak püresi ve kurutulmuş siyah zeytindi.


Ana yemek için "Lampuga" (İngilizcesi "mahi-mahi" ama Türkçe karşılığını bulamadım) balığını ekmek kırıntısı, portakal ve limon kabuğu ile paneleyip fırında pişirdi. Altındaki ise rezene püresiydi.


Tatlı olarak hint inciri, limon ve portakal suyu üzerinde dışı çikolata içi ise ricotta, acı badem ve kahve çekirdekli cannolo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder