24 Kasım 2011 Perşembe

Michelin Yıldız'lı Chef Herbert Hintner'den süper sunumlar..

O sadece yerel ürünler kullanmak uğruna domatesi mutfağından çıkaran bir şef. Elli dört yaşında olmasına rağmen demo yapmaya gelen en dinamik şefti diyebilirim.
Alto Adige (Südtirol)'deki restonanında yaklaşık on yedi senedir Michelin Yıldızı'nı koruyan Chef Hintner (aşağıdaki fotoğrafta solda) yardımcısıyla birlikte bizler için birbirinden güzel altı tabak hazırladı.


İlk sunumu çok kolay ve basit ama bir o kadar da narin ve kaliteli bir görünü olan; yarım saat sebze suyunda pişmiş domuz bonfile dilimleri, kızarmış patates, göbek salata ve kimyonlu vinaigrette (kimyon, zeytin yağı, tuz ve biber).

Sırada ise "Kraut" Sandviç'in tabağa uyarlanmış hali vardı. Kısaca fermante edilmiş beyaz lahana dolgulu ravioli üzerine domuz bonfilesi dilimleri, hardal ve parmesan peynirinden oluşuyordu.


Daha sonra Chef Hintner panelenmiş ve kızartılmış Malga peyniri topu, finferli mantarı, fermante soğan ve maydonoz ile hazırladığı bu ağız sulandıran sunumla devam etti.


Ana yemek olarak yaklaşık bir saat boyunca pişen kuzu sırtı, kereviz kökü püresi, sadece Alto Adige Bölgesi'nde yetişen kök bitkiler ve maydonoz sundu. Bence günün en lezzetli tabağıydı.


Burada yine kendi bölgesine has bir çeşit armudu kurutup un haline getirip bu undan elde ettiği hamurla hazırladığı ravioliyi başka bir armutla hazırladığı iç ile doldurdu. Üzerinde ise Golden Gel peynirli krema, armut parçaları ve frenk soğanı ile servis etti.

Tatlı ise karamelize armut üzerinde bademli cannolo kabuğunun içinde kestane mousse. Gerçekten olağanüstüydü.


Şef'in gerek enerjisi gerekse tabakları çok iyiydi. Bence aldığı Michelin Yıldızı'nı fazlasıyla hak ediyor.
Şimdilik bu kadar.
İyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder