16 Kasım 2011 Çarşamba

ALMA'da yeni bir "fine dining" restoran heyecanı

Amerikan ve Türk katılımcılar olarak bugün okulun restoran mutfağındaydık. Chef Bruno bu sefer çok detaylı ve güzel bir menü hazırladı. Ben ve diğer üç takım arkadaşım başlangıç (antipasto) istasyonundaydık, amuse bouche da bizdeydi.
Burada bizim bölümden bir kare.


Burada ise Amerikalı arkadaşlarımız patates dolgulu ravioli hazırlarken.

 

Antipasto olarak bizim hazırladığımız tabaklar. Yani havuç, kereviz kökü, siyah türüf üzerine kızarmış ekmek, kurutulmuş mantarlar, kızarmış yer elması ve yeşillikler. Oldukça zahmetli bir tabaktı. 


Amuse bouche olarak ise ançuez, kapari, maydonoz ve sarımsaklı kızarmış dökme hamur hazırladık.


Burada karides "bisque" üzerinde patates dolgulu ravioli ve yosun köpüğü,



ana yemek olarak Milano lahanası dolması ile tereyağ, bal ve tane karabiberle fırınlanmış tavuk vardı.


ana yemekle tatlı kısmı arasında ise likörlü fesleğen tohumu yatağında buğday, poşe yumurta ve süt köpüğü sunduk.


daha sonra "passion fruit"in içini boşaltıp mascarpone peyniriyle harmanlanmış harcı koyduk ve meyan kökü taneleri ekleyip servis ettik.
 Burada ise hazırladığımız "Pre-dessert".



Ve son olarak tatlı.
 

Yarın yine bir misafir şefimiz geliyor.
Şimdilik bu kadar.
Çok selamlar.

4 yorum:

  1. hocam bu pro dessert tabağının hali nedir öyle..bayat ekmek ile lor peyniri yenmiş gibi...he niye öyle o??

    YanıtlaSil
  2. İyi günler, açıklamayı unutmuşum. O tabak arpacık soğanı beze parçaları üzerinde acıbadem granita havyar ve dört yapraklı goncalardan oluşuyordu. Fena değildi aslında. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Dayıcım ravioli çok güzel görünüyor. bana yapsana! ohhh misler gibi ağzıma layık görünüyorlar!!! :) öpüyorum çok çok çok!

    YanıtlaSil