Bu sabah gezi için erkenden buluşma noktasına giderken okul beni bu görüntüsüyle karşıladı.
Chef Bruno'yla beraber hızlı bir kahvaltı yaptıktan sonra ilk olarak yine Colorno'da bulunan Parmigiano Reggiano üreticisi "Caseificio C.P.L"yi ziyaret ettik ve üretim hakkında detaylı bilgi edindik.
Daha sonra Perşembe günü okulda demo yapan Chef Massimo Spigaroli'nin çiftliğini, "Culatello" (domuz bacağından yapılan bir çeşit şarküteri eti) ve 1 Michelin yıldızlı restoranını gezdik.
Burada taptaze salatalar,
yukarıda bahsettiğim "Culatello"lar,
hammade,
ve "Antica Corte Pallavicina",
restoranın mutfağından bir kare,
son olarak balzamik sirke üreticisi "Acetaia Medici"de konuk olduk ve balzamik sirke hakkında detaylı bilgiler edindik.
Sonuç olarak bugün İtalyan mutfağının en önemli mazlemelerinden parmigiano, salumi ve aceto balsamico hakkında bilmediğimiz birçok şey (örneğin; yaklaşık yirmi adet Parmigiano Reggiano tekerleğiyle sıfır bir Fiat Palio alınabileceğini, gerçek balzamik sirkenin katı bir kıvamı olduğunu, yirmi altı yıllık balzamik sirkenin çok tatlı bir tadının olduğunu ve tatlılar için ideal olup yüz ml.lik şişesinin seksen Euro olduğunu) öğrendik ve bu tatları ilk elden tatma imkanına sahip olduk.
Yoğun bir haftadan sonra nihayet yarın bütün gün dinlenebileceğiz.
Herkese şimdiden iyi Pazarlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder