Kısaca Alma'nın pastanesinden bahsetmek gerekirse, gerçekten çok büyük ve içerideki tuvaletlerine varıncaya kadar tam donanımlı bir atölye diyebilirim. Burada Chef Bruno bisküvi (artistik adını söylemek gerekirse "pasta frolla montata") hazırlarken,
ve sınıfımın pastanedeki görünümü,
Yeri gelmişken hemen burdaki şekliyle "kolay pastacı kreması":
Malzemeler:
- Süt 1Lt
- Toz şeker 450gr
- Yumurta sarısı 350gr
- Un 130gr
- Vanilya çubuğu 1ad (ortadan ikiye ayırıp bıçağın sırtıyla taneciklerini alıyoruz)
Yapılışı:
1- Yumurta sarılarını biraz çırpıp şekeri ve vanilyayı ekliyoruz ve mikser ile iyice çırpıyoruz
2- Unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
3- Sütü kaynatıyoruz ve kenara alıyoruz (sütü kaynatırken taneciklerini aldığımız vanilyayı da içine atabiliriz)
4- Karışımı süte bir seferde ekliyoruz ve tekrar ocağa alıyoruz
5- Çırpıcı ile karıştırarak sütü tekrardan kaynatıyoruz
6- Kaynayan süt üzerinde yüzen karışımı tamamen kapladığı zaman kenara alıp çırpmaya devam ediyoruz
Ne kadar kolay, değil mi?
Pazartesi Lombardia bölgesinden biri meşhur "Risotto alla Milanese" olmak üzere 3 reçete yapacağız.
İyi hafta sonları..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder