Bugün Türk ve Amerikan öğrencilerden oluşan sınıfımızla bütün okula (yaklaşık üç yüz kişi) iki salata, iki başlangıç, iki ana yemek, iki üç garnitür (ingilizcedeki "side dish" kelimesinin bizdeki karşılığı böyle bilindiği için kullanıyorum, aslında gerçek anlamı "bir yemeği veya içeceği süslemek ve tadını tamamlamak için üzerine konan süs"tür) ve iki tatlı içeren menüyü hazırladık.
Sabah daha gün doğmadan Chef Bruno yirmi kişilik ekibini beş bölüme ayırdı ve her bölümün başına bir "chef de partie" (kısım şefi) atadı.
Ben diğer üç takım arkadaşımla beraber tatlıları hazırladım.
Mutfakta yoğun bir çalışma temposu vardı,
yaklaşık bin beş yüz adet balkabaklı ravioli hazırladık,
biz pastane olarak ürünlerimizi erkenden hazırlayıp hatıra fotoğrafı çektiriyorduk,
yemek saati geldiğinde yemekler salona gitmeden önce şefin son kontrolünden geçerken,
kısacası bugün ekip olarak çok iyi bir iş çıkardık. Hem eğlendik hem de ilk defa bir takım olarak çalıştık.
Yarın Emilia bölgesi gezimiz var. Üç farklı üretici gezeceğiz. Bunlarda bazıları Parmigiano Reggiano (parmesan peyniri) üreticileri. Çok lezzetli ve ilginç bir gezi olacak.
Herkese iyi hafta sonları.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder