18 Ekim 2011 Salı

ALMA Günlüklerine Devam.. (Ravioli ve Siyah Türüflü Çiğ Et Salatası)

Bugüne şarap dersiyle başladık ve Emiglia-Romagna bölgesinden üç farklı kırmızı şarap tadımı yaptık. Bunlardan ilki bir köpüklü kırmızı şarap olan "Lambrusco Reggiano DOC", ikincisi "Montepirolo" ve üçüncü "Oltrepo' Pavese DOC" idi. 
Bu sefer ilk defa okulun mahzenine girdik.


Daha sonra yine ocakların başına geçtik ve günün ilk tabağı olan "Agnolotti del Plin" (yani dana kol kıyma, dana beyni, ıspanak, maydonoz dolgulu ravioli diyebiliriz).

İşte taze raviolinin hazırlanışı ve tabak,

Hamuru için:
  • 300gr     Un
  • 3ad        Yumurta

 İçi için:
  • 100gr    Dana kol eti (sebzeler ve suyla yaklaşık 15 saat pişmiş)
  • 50gr      Dana beyin (güzelce temizlenmiş ve suda haşlanmış)
  • 50g       Ispanak (yine kaynar suda 2-3 dk kadar pişmiş)
  • Maydonoz
  • Muskat



Bu tabak için oda ısısında bir yaprak ada çayıyla erimiş tereyağ ile çok kolay bir sos hazırladık ve sonuç;


Bu çalıştığımız mutfaktan bir kare,


bu da mutfakta bu haftaki takım arkadaşım Batu, ravioli hamuru açarken,


son olarak çiğ bonfile ve siyah türüf mantarlı salata hazırladık.


Yarın yine bir misafir şefimiz var. Bu safer Milano yakınlarından gelecek ve bizim için Lombardia bölgesine ait tabaklar hazırlayacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Şimdilik Parma'daki gelişmeler bunlar.
Herkese iyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder