Bugünkü misafir şefimiz Lombardia bölgesinde Como Gölü yakınlarındaki restoranından gelen Chef Mauro Elli'ydi. (Tam buraya çalışırkenki fotoğrafını eklemek isterdim ama maalesef kendi resminin internette yayınlanmasını istemediği için kullanamıyorum.)
Geleneksel tarifleri temellerinden sarsmadan kendince yorumlamayı felsefe edinen Chef Mauro, bizim için şu an ki menüsünden 6 tabak ve ekstra olarak bir ara sıcak demosu sundu. Bunlardan bazıları;
polenta yatağında 4 farklı et ve antep fıstığı ile hazırlanmış terrine,
balkabağı gniocchi, sote kabak ve bottarga (salamura balık yumurtası) ile,
pizzoccheri (yani karabuğday unuyla hazırlanan makarna şeritleri, haşlanmış patates ve lahana üzerine sütte eritilmiş bitto peyniri fondue),
pancetta şeritlerine sarılı tavşan bonfilesi patates ve arpacık soğan,
yukarıda bahsettiğim ara sıcak; sote polenta üzerinde tuzda suyu alınmış Como Gölü balığı,
ve son olarak çikolata, ekmek, elma ve çam fıstığı kek ve üzüm sorbe,
özellikle tatlı tabağı olmak üzere şefin bugün hazırladığı bütün tabaklar hem görsel hem de lezzet olarak çok üst kalitedeydi.
Yarın başka bir misafir şef geliyor ve ben tabakları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.
Sağlıcakla kalın.
(Bu arada çektiği bu güzel fotoğrafları benimle paylaşan Merve'ye teşekkürler)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder