25 Ekim 2011 Salı

Yeni bir pastacılık günü ve meşhur "Panna Cotta"

Dün yazdığım fakat vermek istediğim Panna Cotta reçetesini okulda unuttuğum için dünün özetini bugün yayınlıyorum.
Bütün günü pastacılık dersiyle geçirdik. İtalya'nın kuzeyinden dört farklı tatlı hazırladık. Bunlardan ilki Alto Adige bölgesinden "Strudel di mele renette". Kısaca açıklamak gerekirse, un, su, yağ, tuz ve şekerle hazırlanıp en az bir saat yer fıstığı yağında bekletilip açılan hamura "renette" cinsi elma, pudra şekeri, kuru üzüm, çam fıstığı ve baharatlarla harmanlanan için sarılarak pişirilmesiyle hazırlanan bir tatlı. (Pek kısa olmadı galiba),



bir sonraki tarif Piemonte bölgesinden "Langarola" kek,


daha sonra ise yine Alto Adige'den adını Avusturya'nın Linz şehrinden alan "Torta linzese",


ve son olarak "Panna cotta". "Bonet" adı verilen pudingin üzerinde servis ettik.



Panna cotta tarifi;

Malzemeler
  • 350g    Krema
  • 25g      Süt
  • 50g      Toz şeker
  • 3,5g     Yaprak jelatin
  • 1 ad     Vanilya çubuğu (ortadan ikiye bölüp bıçağın sırtıyla taneciklerini alıyoruz) 
Hazırlanışı
  1.  Ufak bir tencereye sütü, kremayı, şekeri ve vanilyayı ekleyip ateşe koyuyoruz, kaynama noktasına ulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz
  2. Yaprak jelatini 5dk kadar soğuk suda bekletiyoruz
  3. Karışım yaklaşık 40 dereceye indiği zaman jelatinin suyunu sıkıp karışıma ekliyoruz ve tamamen çözülünceye kadar karıştırıyoruz
  4. Panna cotta'yı kaselere koyup dolapta soğutuyoruz
Çok kolay bir tarif ve her zaman lezzetli oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
Herkese selamlar.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder