25 Ekim 2011 Salı

ALMA Günlükleri..Napoli'den iki Michelin yıldızlı Chef Alfonso Caputo

Bugünkü misafir şefimiz Campania bölgesinden Chef Caputo'ydu.


İlk hazırladığı tabak; yosuna sarılı jumbo karides, kızarmış sebzeler, peperone (dolmalık biber) salsa ve rendelenmiş bottarga,


yukarıdaki tabağı hazırlarken ayırdığı karides kabuklarını fırınlayıp ufaladıktan sonra moka makinesine koyup karides kahvesi hazırladı, gerçekten çok yaratıcıydı. Tadı ise kahveden çok karides aromalı çaya benziyordu,


yaptığı demo sırasında bizleri de çalıştırdığı için çok eğlenceli ve eğitici bir gün geçirdik. Burada arkadaşlarımız Napoli'de meşhur "Baba'" tatlısını kalıplara koyarken, 


hazırladığı bir diğer tabak (bence en güzel olanı) ise kabak çiçeğini ricotta ve mozzarella peynirli harçla doldurduktan sonra kalamara koyup fırınladığıydı,


Napoli'den gelince tabii ki yanında ev yapımı kuru spaghetti getirdi ve bu lezzetli tabağı hazırladı,


bizim kalıplara koyduğumuz baba' tatlısının fırından çıkıncaki görüntüsü,



ve son olarak ise içini pancetta ile doldurup pırasa yaprağıyla bağladığı sarıkuyruk balığını patates püresi yatağında, fava ve kızarmış pırasa ile sundu.


Bugün ilk defa iki Michelin yıldızlı bir şefi konuk ettik ve sunumlarını gözlemledik. Çok ilham verici ve etkileyici bir demo oldu.
Yarın ise yine sabah saat 7:30'da ana mutfaktayız ve okulun öğle yemeği tekrardan bizden. Bu sefer takım arkadaşlarımla beraber antipasti istasyonundayız. Yine çok eğlenceli olacak.
Herkese çok selamlar ve iyi Çarşambalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder