29 Aralık 2010 Çarşamba

Quiche ai broccoletti : Brokolettili kiş


Çok kolay bir Fransız yemeği olan kişi bugün Roma'ya özel bir sebze olan brokoletti ile hazırladım ama istenilen herhangi bir malzemeyle de yaplabilir.

Tarifi (4 porsiyon için) :

Hamuru için;
  • 175gr un
  • 75gr tereyağı (oda ısısında)
  • Bir tutam tuz
  • Buzlu su
İçi için;
  • 250gr krema
  • 2ad yumurta
  • Brokoletti (ıspanak veya istenilen herhangi bir malzeme)
  • 1 diş sarımsak 
  • Kaşar peyniri (tabanı kaplayacak kadar)
  • Tuz ve karabiber
  1. Unu bir kaba eleyin ve tuzu ilave edin
  2. Yumuşamış olan tereyağını ekleyin ve kum gibi olana kadar avuç içinizde ufalayın
  3. Hamur kıvamına gelene kadar buzlu su ilave edin
  4. Hamurun üzerine basarak yassı bir hale getirin, streç filme sarıp buzdolabına koyun ve en az 30dk dinlendirin (eğer uzun süre buzdolabında kaldıysa açmadan önce bir süre oda ısınında bekletin)
  5. Bu sırada sarımsağı dilimleyin ve yağda bir süre pişirin
  6. Brokolettiyi (veya ıspanağı) ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 20dk kısık ateşte pişirin
  7. Dinlenmiş olan hamuru 1-1,5cm kalınlığında açın
  8. Fırın tepsisini yağlayın, hamuru yerleştirin ve üzerinde çatalla delikler açın
  9. Tabanı 200 derecedeki fırında kızarmaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 10dk) pişirin
  10. Kremayla yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin
  11. Tabana dilimlenmiş kaşar peynirini dizin, karışımı üzerine dökün ve brokelettiyi ilave edin
  12. 180 derecede yaklaşık 30dk pişirin
  13. Servis etmeden önce 10dk kadar dinlendirin
Püf nokta :  Hamuru açtıktan sonra fırına koymadan 1 saat kadar buzlukta bekletir ve donmuş hamuru hemen 200 derecedeki fırına atarsanız hamur çekme yapmaz ve daha çıtır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder