8 Aralık 2010 Çarşamba

Bugün yaptığım elmalı tart

Tarifi (6 porsiyon için) :
  • 4 adet granny smith elma
  • 150gr tereyağı
  • 100gr toz şeker
  • Toz tarçın
  • Hazır tatlı tart hamuru
  • 125gr kayısı reçeli
  • 2 çorba kaşığı rum, calvados veya su
  • süslemek için pudra şekeri
  1. Tart hamurunun (kabarmaması için) üzerinde çatalla delikler açıp fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık yarım saat buzlukta soğutun.
  2. Elmaları soyup içini temizledikten sonra ince ince dilimleyin.
  3. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  4. Tart hamurunu kızarıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
  5. Elmaları pişen tart hamurunun üzerine dizin.
  6. Tereyağını eritin.
  7. Şekeri, tereyağını ve tarçını elmaların üzerine eşit bir şekilde dökün.
  8. Tartı fırına atın ve 150 derecede 40 dakika pişirin.
  9. Reçeli rum veya su ile birlikte biraz ısıtın, pişen tartın üzerine fırça ile sürün ve 10 dakika daha pişirin.
  10. Pudra şekeri ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder