Tarifi (6 porsiyon için) :
- 4 adet granny smith elma
- 150gr tereyağı
- 100gr toz şeker
- Toz tarçın
- Hazır tatlı tart hamuru
- 125gr kayısı reçeli
- 2 çorba kaşığı rum, calvados veya su
- süslemek için pudra şekeri
- Tart hamurunun (kabarmaması için) üzerinde çatalla delikler açıp fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık yarım saat buzlukta soğutun.
- Elmaları soyup içini temizledikten sonra ince ince dilimleyin.
- Fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Tart hamurunu kızarıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
- Elmaları pişen tart hamurunun üzerine dizin.
- Tereyağını eritin.
- Şekeri, tereyağını ve tarçını elmaların üzerine eşit bir şekilde dökün.
- Tartı fırına atın ve 150 derecede 40 dakika pişirin.
- Reçeli rum veya su ile birlikte biraz ısıtın, pişen tartın üzerine fırça ile sürün ve 10 dakika daha pişirin.
- Pudra şekeri ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder