Bir Roma klasiği olan pasta alla gricia pecorino romano peynir ve guanciale(domuz yanağı) ile hazırlanıyor.
Tarifi (4 porsiyon için) :
- 400gr Makarna
- 300gr Guanciale (domuz eti yerine kabak ile pasta alla gricia vegetarina şeklinde hazırlanabilir)
- 1 ad soğan
- Pecorino Romano peynir (rendelenmiş)
- Sızma zeytin yağı
- Tuz, karabiber
- Makarnayı suya koyun
- Ayrı bir tavaya yağı koyup ince ince dilimlenen soğanı kavurun
- Guanciale'yi veya kabağı ekleyin
- Makarnayı al dente kıvamına gelince süzün ve soğanı ve eti pişirdiğiniz tavaya ilave edin
- Peyniri ekleyerek kısık ateşte 1-2 dakika pişirin
- Karabiber ve tercihen extra peynir rendeleyerek servis edin
(Resimdeki tabağı ev arkadaşım Federico hazırladı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder