14 Aralık 2010 Salı

Pasta alla Gricia


Bir Roma klasiği olan pasta alla gricia pecorino romano peynir ve guanciale(domuz yanağı) ile hazırlanıyor.
Tarifi (4 porsiyon için) :
  • 400gr Makarna
  • 300gr Guanciale (domuz eti yerine kabak ile pasta alla gricia vegetarina şeklinde hazırlanabilir)
  • 1 ad soğan
  • Pecorino Romano peynir (rendelenmiş)
  • Sızma zeytin yağı
  • Tuz, karabiber
  1. Makarnayı suya koyun
  2. Ayrı bir tavaya yağı koyup ince ince dilimlenen soğanı kavurun
  3. Guanciale'yi veya kabağı ekleyin
  4. Makarnayı al dente kıvamına gelince süzün ve soğanı ve eti pişirdiğiniz tavaya ilave edin
  5. Peyniri ekleyerek kısık ateşte 1-2 dakika pişirin
  6. Karabiber ve tercihen extra peynir rendeleyerek servis edin
Püf nokta : Makarnayı süzmeden suyundan 1 bardak kadar ayırın ve bu suyu makarnayı süzüp diğer malzemelere eklediğiniz zaman gerektiği kadar kullanın. Böylelikle makarnanızın kremamsı bir kıvamı olacaktır.

(Resimdeki tabağı ev arkadaşım Federico hazırladı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder