15 Kasım 2011 Salı

Baba + Oğul = Michelin Yıldızı

Bugünkü misafir şeflerimiz "Abruzzo" bölgesindendi. Geçen sene kazandığı Michelin yıldızlı restoranı Villa Maiella'yı iki oğlu ve diğer iki aile üyesiyle işleten Chef Giuseppe Tinari oğlu ile beraber bizler için beş farklı geleneksel tabak hazırladı.


İlk tabakları koyun peyniri fundue üzerinde pane edip hafifçe kızarttıkları ve sote ıspanakla servis ettikleri kuzu tartardı (bıçak kıyması),


bunu "spaghetti alla chitarra (Abruzzo bölgesinde kullanılan ve plaka halindeki makarnayı spaghetti şeklinde kesmeye yarayan, tellerinden dolayı gitar olarak adlandırılan alet)", tavşan sosu, füme ricotta peyniri ve ardıç ağacı tohumu yanında bir dilim kuzu izledi,



sıradaki tabak ise elle rastgele kesilmiş makarna parçaları, tavşan parçalarıyla hazırlanmış sos, küp doğranmış (concassè) domates ve safran,


ana yemek olarak kendi sosunda (gravy) sundukları taze baharatlar, sarımsak ve zaytin yağı ile 3-4 saat marine edip yaklaşık yarım saat pişirdikleri kuzu kol vardı,


 tatlı ise acı ve tatlı bademli kek ve bitter çikolata parçalı "semifreddo al parrozzo" idi.


Et ağırlıklı bir mutfakları olması açısından kendime yakın buldum fakat tartarı kızartmalarını çok doğru bulmazken tabak dizaynlarını daha da geliştirebilirler diye düşünüyorum.
Yarın yine bir misafir şefimiz var ve hazırlayacağı tabaklarını hemen burdan yayınlıyorum.
Sağlıcakla kalın.
Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder