Chef Gaetano Alia bizim için Calabria bölgesine has sekiz tabak hazırladı,
ilk tabağı "'nduja" (%70 domuz sırt yağı, %30 acı kırmızı biber içeren bir çeşit salam) ve biberli domates soslu candele makarna,
ikinci olarak kılıç balığı, "caciocavallo" peyniri ve domatesi kat kat koyup üstünü ve altını taze baharatlı ve soğanlı ekmek kırıntılarıyla çıtırlaştırdığı "Millefoglie di pesce spada",
daha sonra yine kılıç balığı ama bu sefer armut, soğan marmelatı, kuru üzüm, çam fıstığı, biber ve beyaz şarap ile,
bir diğer balık tabağı yeşil zeytinli morina,
sıradaki tabak kısaca kuzu pirzolalı menemen,
burada ise kızarttığı hamsileri aralarına soğan marmelatı koyarak servis etti,
sıradaki tabak biberli domates sosunda dana bonfileydi,
tatlı olarak ise süt, portakal ve nane ile eritilmiş beyaz çikolata ile kuru incir ve portakal kabukları,
Yarın 81 yaşındaki İtalya'nın ilk 3 Michelin yıldızlı şefi ve ALMA'nın kurucusu olan Chef Marchesi ile görüşüyoruz ve olan biteni hemen burdan paylaşıyorum.
Parma'dan selamlar.
Herkes sağlıcakla kalsın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder