13 Kasım 2011 Pazar

ALMA günlükleri.. (330 kişilik öğle yemeği hazırlığı)

Son birkaç gündür internet bağlantımdaki sorun nedeniyle yayınlayamadığım notlarımı ancak bugün toparlıyorum.

09.11.11 Çarşamba

Bugün yine öğle yemeği sırası bizlerdeydi fakat ilk defa bu kadar yüksek hacimde bir hazırlık yaptık. Bölge Toscana'ydı. Hazırlayacak çok şey olduğu için güne oldukça erken başladık ve Chef Bruno her zamanki gibi ilk olarak her bir kısımın yapacağı işi detaylarıyla anlattı.



Antipasti olarak kızarmış ekmek üstünde tavuk ciğeri pate,


ve sebzeli karides vardı.


Contorni olarak ise bol bol fırın patates,


şekerli havuç,


ve enginar hazırladık.


Primo olarak yaban domuzu soslu makarna sunduk.



Toscana bölgesinden yemekler hazırladığımız için ana yemekte tabii ki "Fiorentina" vardı.


 

İkinci ana yemek ise domates suslu tavuktu.


Tatlı istasyonunda ben ve takım arkadaşlarım çalıştık ve pastacı kremalı çam fıstıklı tart ile yanında servis etmek üzere "malaga" (bir çeşit likör, aynı zamanda bu likörle yapılan dondurmanın ismi) dondurması hazırladık, üzerine ise kuru üzüm ve çektirilmiş likör dökerek servis ettik.


 
Yine her zamanki gibi tam zamanında ve eksiksiz bir servis çıkardık.
Herkese çok selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder