7 Kasım 2011 Pazartesi

ALMA'da Türk ve Amerikan öğrenciler Puglia bölgesinden yemekler yaptık

Bu hafta incelediğimiz bölge İtalya'nın (topuğu) Puglia bölgesi olduğu için bugünkü (tatlı hariç) öğle yemeğini bu bölgenin tabakları oluşturdu.
Chef Bruno bugün için oldukça detaylı bir menü hazırladı, dolayısıyla kendi de (solda) servise yardım etmek zorunda kaldı,


ben bu sefer takım arkadaşlarımla "contorni" (garnitür) istasyonundaydım,


burada hazırladığımız ürünlerin bazıları,

 


salata olarak portakallı ve hamsili bir salata vardı,


primo ise "sartù di riso", yani bezelyeli ve kıymalı pilav,


ana yemekte fırında tavuk ve sebzeli barbun balığı, 



tatlı olarak da Sicilya'dan "cannoli" hazırladık.


Bir ay çok hızlı bir şekilde geçti ve artık son dört haftanın içine girdik. Dolayısıyla yavaş yavaş staj yerleri hakkında konuşmalar da başladı. Bugün öğleden sonra biraz konuştuğumuz staj yerleri konusunu yarın ve sonraki gün de brifinglerle biraz daha netleştirmeye çalışacağız.
Ayrıca yarın misafir şefimiz var, muhtemelen yine Puglia bölgesinden gelecek.
Çok selamlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder