7 Aralık 2011 Çarşamba

ALMA'da son gün.. Misafir Chef Salvatore Tassa (1 Michelin)

ALMA'daki son günümüzde Lazio Bölgesindeki Ristorante Colline Ciociare'den (burası aynı zamanda benim staj yapacağım restoran) Chef Tassa'yı konuk ettik.


Kısaca Şef'ten ve felsefesinden bahsetmek gerekirse; doğa aşığı biri. Dolayısıyla mutfağında kullandığı her malzemeye saygı duyarak ve mümkün olduğunca doğallığını koruyarak kullanıyor. Aynı zamanda minimalist bir şef.
İlk olarak ormandan kendi elleriyle topladığı sonbahar yapraklarıyla kereviti tahta tabakta pişirip yine aynı tabakta sundu.


Daha sonra melisa yaprağı yatağında barbun balığını meyan kökü yağıyla tatlandırıp fırınladı.


Son olarak güvercin, pancar suyu, soğan ve turp.


Yarın Lazio'ya doğru yola çıkıyorum. Stajın çok heyecanlı ve eğlenceli geçeceğinden eminim. Tabii ki
bu beş aylık süreci de yine burdan paylaşmaya devam edeceğim.
Şimdilik bu kadar.
Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder