Yaklaşık bir aydır staj yaptığım restorandan servis sırasında çekebildiğim kadarıyla bazı tabaklar:
Susam, taze baharatlar, fındık ve fıstıklı tatlı polenta kıtırı.
Burada ise "snack" (atıştırmalık) olarak servis ettiğimiz kestane püresi toplarının içinde fıstık ve kahve dışında da toz haline getirilmiş pancar var.
Bir diğer atıştırmalık olarak mandalina püresi, köri, susam, taze baharatlar ve acı soslu çam fıstığı,
yine bir snack, yer elması köpüğü üzerinde ançuez.
Kurutulmuş kestane ağacı yaprağında acı sosla sunduğumuz "maritozzi".
Kokteyl ise üç katmandan oluşuyor; passion fruit suyu, bal kabağı suyu ve beyaz pancar ve cin köpüğü.
Burada farklı ağaç yaprakları, taze baharatlar ve kırmızı soğanla pişen kerevitler.
Ana yemeklarden biri; yaban tavşanı bonfilesi, patates ve sarımsak püresi ve kırmızı şarapla marine edilmiş elma.
Burada ise tatlılardan biri olan krema, yeşil mercimek, yeşil çay, portakal kabuğu rendesi, limonlu meringa ve beyaz türüf.
Şimdilik bu kadar.
Herkese mutlu yıllar!
selimciğim bir arada köpükler hakkında ayrıntılı bir yazı yazarmısın. bu aralar ilgilendiğim bir konu. brokoli köüpğü, limon köpüğü v.s. tatlı olarak değilde sos olarak kullanım alanları dikkatimi çekiyor. sanırım türkiyede de yeni yeni menülerde yer almaya başladı.kolay gelsin......
YanıtlaSilfirsat buldugum ve yeterli bilgi sahibi oldugum zaman bu konuda bir yazi yazmaya calisacagim. tesekkurler.
YanıtlaSil